Når man er heldig og har fryseren full av deilige råvarer og en bonusfridag på nyåret, kan man rett og slett lage søndagsmiddag på en mandag.
Dette er det nærmeste jeg kjenner meg som godseier når jegeren kommer med sin hjortelott etter å skutt dyr fra vår eiendom.
Å lage stek er igrunnen veldig enkelt.
Man starter med salte og pepre den godt før en steker den i gryte med smør
Deretter legger den i ildsfast form . Jeg hadde i gulrøtter, purre og løk, deretter kokende vann til den dekte halve steken og inn i ovnen på 125 grader. Jeg snudde den ca hver 30 min og etter ca 2 timer la jeg den inn i folie og lot den hvile i ca 20 min.

Fantastisk mørt og godt kjøtt

Som tilbehør har valgte jeg rosenkål, brokkoli og gulrøtter.
Blir glad av denne sterke grønn fargen!

På min spis deg fri reise er mitt nyttårs mål og forske mer på matretter som alle kan ha glede av å spise. Jeg har nye muligheter nå i min vedlikeholdsdans der jeg har fått Poteter, ris og andre kornsorter som tillegg samt frukt. Jeg vil vise at det er stor matglede å leve videre uten sukker og mel i matretter og at det er utallige muligheter å lage gode, fantastiske, og helt enkle måltider uten disse to ingrediensene.