Villull og Nerklubben gård

Brødbakst og snart hverdag

Heimbaka brød , ingen ting gir meg mer raske husmorpoeng her i heimen.
OG nå etter flere uker med julemat i alle varianter og former
smaker det aller best med nybaka “kak” og brunost!
Forøvrig dette ordet “kak” for brødskive skapte stor skuffelsen fra en av de første ferieturene jeg hadde på familiegården min i Valsøyfjord. Tante Olaug spurte om jeg ville ha nybaka kak til kvelds og med store forventninger satte jeg meg til bords også kom BRØDSKIVE når man hadde forventet seg minst ei sjokoladekake eller aller helst bløtkake! Min skuffelse skapte stor latter fra mine søskenbarn denne kvelden over denne super skuffa rødkrølla jenteungen fra Romsdalen som slettes ikke hadde lært seg alle Nordmørske uttrykk.
Etterhvert lærte jeg virkelig å sette pris på tantes nybaka kak. Noe hun stadig hadde i ovnen når jeg var på besøk , for med 6 barn selv, en haug med søskenbarn og tanter ,onkler på besøk gikk det en del brød! Det aller hærligste var å skjære av den største brunosten jeg hadde sett i manns minne direkte fra meieriet og ikke minst drikke fersk iskald kumjølk fra spannet i kjøleskapet.Det var den eneste melken jeg likte! Ellers var jeg totalt motstander av melk.
Gode minner fra det glade 70 tallet!

Men selv om brødskive nå smaker bedre enn julemat har jeg ikke tenkt å rydde bort jula enda. Den skal minst få vare til neste helg både pynt , kopper og fat. Når det meste ikke kommer frem før lillejulaften, må det få stå å skinne i hvert fall til 20 ende dag jul!

Og ute er det julestemning så det holder i lange baner! Vi har et helt ubeskrivelig vakkert vintervær disse første dagene i 2021 både dag og natt! Dette er fra tunet nå i kveld. Hvis du ser riktig godt etter så tror jeg jammen det en kan se nissen i det fjerne, danset under månenskinn sammen med katta!

2 kommentarer

  1. Liv V.

    Koselig innlegg. Hugsa tilbake til tida det lukta gjærbakst i husa, meir sjelden nå.
    Eg flytta jula forsiktig ned i plastkasser og opp på loftet i går. 3 dager tidligare enn normalen. Må ha med det lyse og fine været å gjør…Innerst inne venta eg på våren. 😃
    Ha ei fin veke.

  2. BrittArnhild

    Brødene er akkurat tatt ut av ovnen og jeg sitter og leser Hekneveven. Gode vibber mellom Frøya og Huseby 🙂

© 2024 Brit Strikkenerd

Tema av Anders NorénOpp ↑