Stor dag i Nerklubben. Nå har garnet kommet hjem. All ulla vi har sortert de siste årene har nå blitt til himmelsk VillUll garn!!
Bondekona er selvsagt mer enn overlykkelig over å ha fått inn nesten 50 kg på lageret. Men selvsagt umulig å strikke opp alt selv så derfor ligger nå VillUll gullet også i min nettbutikk her på dette nettstedet!
Hovedfargen er Grå, pris 185,-
Så har vi en litt mørkere Grå, pris 195,-
En veldig lys grå, pris 195,-
Og Brun , pris 195,- Alle kommer i 100 grams nøster, det er ca 200 m pr 100gram. Anbefalt pinner er 3,5 til 4 og gir ca 20 m på pinner 4.
Den første jeg skal legge opp til genseren Johan designet av Linnêa Öhman. Ola fikk ikke egen villsaugenseren i vår første garnsending i 2020, derfor første prioritet på mannen i huset denne gang. Genseren på bildet er Cia fra podcasten Ciasbod som har strikke
Hun har forøvrig strikket en egen designet vest i VillUll fra første garnslepp. Jeg bare digger den!
Siden 2019 har jeg organisert UFO samstrikk i starten av året via min podcast og ravlery gruppe Brit Strikkenerd. Og nå er vi klar for årets UFO samstrikk 2022 Det er merkelig at det alltid blir en del prosjekt liggende i løpet av året av ulike årsaker. Men det jeg ser etter jeg startet med UFO ( Uferdige prosjekter) og WIP (Work in progress) samstrikker er at det faktisk er litt mindre prosjekt liggende år for år! SÅ det hjelper på å organisere sin egen samstrikk får å få unna en del i starten av året! På bildet ser dere adventure shawl jeg startet på når jeg var på Muritun i Valldal, greide nesten å holde meg asjour til den dagen jeg reiste, men etter det ble det liggende. Virkelig et mål å få det unna før påsken. FOR NETTOPP PÅSKEN er et stikkord for ferdigstillelse. Datoen blir 20. mars. En av grunnene til det er jo at i samstrikker er det premier for alle ferdige stilte prosjekter dere legger inn, og en av premiene er en påskekalender!
I kveld har jeg hatt den store opptelling og jaktet rundt for å finne alle prosjektposene. Overraskelsen ble stor da det bare var 13 UFO`er! 4 par sokker, men Minipetini av Ellen Bergsrønning, Sokker fra Rauma med det nye sokkegarnet Vandre Sokkene Silver Bells av Nordic Stitches og Heimgjort av Hanne Tøndel.
Olsolua av Petiteknit og det hærlig sjalet Happy street av Veera Vällmäki som absolutt står høyt på prioritetslisten for ferdig stillelse.
Julevottene av Jorid Lindvik ble liggende, likeså flettvottene av Gro Tveitstøl. Så blir det spennende om det blir ferdig julegrytekluter til denne julen. Skulle egentlig vært ferdig til julen 2020….
Tre genesere er uferdig fra 2021, men det må egentlig være rekortd, med bare tre gensere og at alle er fra 2021! Love Note av Tincaknits, Islender og en liten sinnasaujakke som faktisk har en mottager i slutten av februar. Den bør veldig høyt opp på listen!
Egentlig hadde jeg også lagt opp til denne vakre julegenseren fra Järbo, Ann-Katrin.
Men den er det bare å rekke opp igjen, her må det faktisk strikke en mye mindre størrelse! Da er det bare å sette igang å telle opp alle dine uferdige prosjekter. Det må være startet opp før 1.januar 2022! Det kan jo diskuteres om det er et uferdig prosjekt når det ble startet opp nyttårsaften 2021, men det er absolutt et work in progress startet i 2021, så derfor er datoen 1.januar. Gleder meg til å se alle fine uferdige prosjekter blir til flotte ferdige prosjekter i løpet av de første månedene i 2022!! Gå inn på ravlery siden min og legg gjerne prosjektlista di inn der! Her er siden: https://www.ravelry.com/discuss/brit-strikkenerd/topics
Det er jo en del av dere som har fulgt meg det siste året via min instagram konto @brit_spisersegfri og selvsagt dere som bor på Frøya, mine kollegaer og mine nærmeste venner har sett at endringer har skjedd helt fysisk med min kropp. Måtte bare legge inn dagens bilde før og etter bilde. Samme Dama og samme Kjolen, men kroppen har endret seg ganske mye med over 27 kg ned siden 6.august!
Jeg skal ikke drive noe som helst form for misjonering av denne metoden, annet at den har virket for meg! Jeg startet 6.august 2021 etter lang tids vegring siden opplegget rundt spis deg fri tidligere har virket helt uoppnåelig for meg. 1. Uten sukker ( ikke mulig tenkte jeg) 2. Uten Mel ( skal jeg aldri spise brød, knekkerbrød, kaker!!) 3. Tre Måltider pr. dag(BARE 3 !!! Jeg spiste 6-7 måltider som etter min lange Roede erfaring var det som funka for meg for å holde blodsukkeret i sjakk) 4 Bestemte mengder mat målt i amerikanske målenhet oz( forsåvidt greit å veie maten, det har jeg jo årevis erfaring på i forhold til min lange Roede historie og egentlig liker jeg det for å ha oversikten, men skeptisk til å måle i oz, hvorfor i all verden må jeg det, gram er jo like greitt??)
1.Uten Sukker. Jeg har i løpet av dette halvåret konstatert jeg er sukkeravhengig. I sukkertesten får jeg full score. Og jeg ble slettes ikke overrasket. Det er bare synd at denne avhengigheten ikke blir tatt på alvor av helsevesenet. Jeg har i mange år kalt meg sjokoholiker, ja egentlig tulla med det mest. MEN jeg er faktisk det. Sjokolade for meg er ikke noe jeg koser meg med, jeg tar ikke bare en bit, men ofte kan ha i meg på kort tid både 1 og 2 slike sjokoladeplater som på bilde en ettermiddag. Jeg spiser den ikke offentlig, men i bilen, gjemmer det i skap, skuffer, vesker, kopper, kister, sekker. På plasser bare jeg vet om og spiser det i skjul. Det starter mest om ettermiddagen , hjem fra arbeid og fortsetter til jeg legger meg…. Det er klart at mange av mine overvektkilo ligger akkurat i denne overspisingen og denne sukkeravhengigheten. MEN nå har ikke dette skjedd siden 6.august. Jeg har fått en helt annen ro, mye mer energi, fri fra sukkerjaget. og ikke minst ikke mer skam og negativ selvbilde ovenfor denne skammelige overspisingen. Ingen som ikke har vært i dette “helvete” kan skjønne hvordan slike dager gjør med deg både fysisk og psykisk. Å være sukkerfri , betyr totalt sukkerfri, ikke noe lett produkter eller sukkerfrie produkter. Her er det slutt på lett brus, sukkerfri drops , tyggegummi, ikke honning en gang. For alt dette kan sette i gang sukkersuget som gjør at jeg kan gå inn i en total sprekk, akkurat som en alkoholiker som kan få det bare av en smak av alkohol på ei teskje.
2. Uten mel Jeg kunne forstå at sukker er viktig å holde seg unna og at jeg var sukkeravhenging. Men at dette også skulle gjelde mel var jeg mer overrasket over. MEN det har med stivelsen som er i mel og som omtrent er det samme som sukker og igjen kan sette i gang samme suget, craving og kan føre til total kollaps for meg. Dette gjelder for øvrig også potet. Men vi kan spise hele korn, som havre, linfrø, ris, osv. Og etter 5 mnd, det går helt utmerket å leve uten brød. I vektreduksjonsprogrammet er det kun frokost som har korn. Så der spiser jeg havregrøt, kjøleskapsgrøt, banangrøt, puffet havre. Du kan også spise riskaker og spesial laget rundstykker av cottage cheese og havregryn ( også kalt protein rundstykker)
3. Tre måltider og 4. Bestemt mengde. Her var en av mine største vegringer før jeg startet. Jeg som i tidligere vektreduksjoner hadde spist 4 hovemåltider + 2-3 mellommåltider. Og som jeg mente var viktig for meg for å holde blodsukkeret mitt stabilt og for å ikke falle for andre fristelse. ( Noe jeg ofte likevel gjorde..) Å ha tre måltider har skapt en mye større metthet for meg, noe som var den aller største overraskelsen. Det å har minst 12-13 timer mellom siste måltid om kvelden til neste måltid om morgenen har gitt kroppen min tid til faste og fordøye maten og gjort både fordøyelsen og forbrenningen min mye bedre. På bildet ser dere eksempel på mine 3 måltider i løpet. Og som dere ser vi får spise frukt! Akkurat det er jeg veldig takknemlig for. Mange synes det kan ligne på lav karbo, men som dere ser frukt er med og for meg har det vært viktig at det ikke har vært så mye fett. Det blir vanskelig for meg i forhold til mine tidligere vektreduksjons kurs erfaringer. Måltidene består av bestemt mengde Frokost, korn, protein, og frukt. Lunsj består av protein, grønnsaker, frukt og fett. Middag består av Protein, grønnsaker og fett. Vi regner i amerikanske oz, 1 oz er ca 28 gram. MEN det mye mer oversiktlig og lettere å regne i oz. Alle vanlige digitale vekter kan stilles inn på oz. Hvis du skal ha 4 oz melk er det letter å få det nøyaktig på vekta, en file det inn på 112 gram. Når jeg har spist mine 3 måltider den dagen, vet jeg at jeg har fått i meg den maten jeg skal ha, den næringen jeg trenger og jeg er mett. Jeg er rett og slett ferdig og slipper matjaget og tankekjøret om jeg har fått i meg nok, om jeg kanskje kan spise litt til eller noe annet. JEG ER FERDIG!, og får meg har det vært ekstremt viktig tiltak i forhold til overspising. MEN får du i deg riktig næring og nok? Som den kontroll freaken jeg er så har jeg selvsagt sjekket det. Jeg har Roede appen og når jeg har lagt inn all maten inn der , får jeg mellom 8 og 10 i kostscore hver dag og da vet jeg at jeg er innafor.
Et annen viktig tiltak i spis deg fri er felleskapet. Du kan være med i gratis gruppe på facebook og få råd. Du kan høre på Irina`S podcast spis deg fri , hvor også spis deg fri boka ligger. ute. Men det aller beste er selvsagt å melde deg på kurs og få alle andre godene i spis deg fri felleskap. Der er det stadig møter digitalt. Og når det gjelder selve kurset er det aller mest fokus på det mentale. De 4 linjene som jeg har beskrevet her oppe er bare en bitte liten bit av verktøyene. Du kan selvsagt klare det helt alene, men det er mye lettere og bedre sammen med andre som forstår akkurat hva dette handler om. Det aller viktigste du må ville det selv, du må ha tillit til dette og du må faktisk IKKE se på det som en slanke kur men som en STOR livstilsendring. Torsdag 6.januar har Irina i spis deg fri gratis webkurs , så får du enda mer og bedre informasjon enn jeg kan gi deg. Eller du kan gå inn på nettstedet www.spisdegfri.no
Jeg bare tar på meg pelsjakka mi og fortsetter denne reisen videre. Hvor langt jeg vil komme aner jeg ikke, men jeg blir nyskjerrig med videre! P.s Jeg er ikke sponset på noe som helst måte og det er heller ikke ment som noe misjonering av spis deg fri. Kun en informasjon for dere som lurer litt på hva jeg holder på med i forhold til kost.
Jeg ønsker det nye året velkommen, og takker for det gamle. 2021 har jeg kommet et steg videre når det gjelder prosjekt meg. Det har vært en hard vei fram til jeg fant spis deg fri felleskapet 6 august. Etter dette har jeg skjønt at jeg faktisk er sukkeravhengig og jobber ut i fra det. Dette har ført til en mye bedre hverdag for meg både fysisk og psykisk. SÅ i år har jeg ikke nyttårsforsett ,men skal bare nyttårsfortsette med de tiltakene jeg startet med i 2021 og som jeg nå skal jobbe med å bli enda mer og enda bedre automatisert i løpet av dette året.
Med meg på reisen har jeg selvsagt ordnet meg med planbøker i alle farger og fasonger! Starter på med 5 års dagbok. Fine Mumidagbok som jeg fikk med min datter Tale skal bli min takknemlighetsbok der jeg hver kveld skriver ned noen setninger om hva jeg er takknemlig for gjennom denne dagen. Jeg har ukeplanlegger for måltidene mine, Solbok for generelle betraktninger og selvsagt en strikke bullet journal for den strikkenerden jeg fortsatt er.
Og igjen ønsker jeg å få i gang skrivinga mi via å blogge. Å skrive et lite innlegg om dagene som er akkurat nå er god øving i oppdage øyeblikkene. Derfor har jeg nå i starten på det nye året gjenåpnet bloggen min. Velkommen til deg som vil følge meg i 2022 og mest velkommen 2022.
Jeg har lenge savnet å blogge om både strikking ,små tanker og livet i Nerklubben imellom mine you tube videoer. Selv om blogging er en utdatert form for sosial kommunikasjon liker jeg denne formen med å sette opp bilder sammen med ord til små innlegg. Jeg har vært på leting etter ny plattform siden blogspot ikke lenger var like samarbeidsvillig som før. Å finne denne plattformen var ikke akkurat like enkelt i denne mylder av diverse plattform å velge mellom. Jeg stiller bare noen få krav, det skal være enkelt å legge inn bilde og lage innlegg. Jeg innrømmer jeg nesten hadde gitt opp, før min yngste sønn igjen ble min digitale redning. Han anbefalte worldpress. Veien inn til dette forumet var ganske kronglete og uten hans hjelp ville jeg aldri nådd fram til dit jeg skulle. Antagelig gitt opp flere ganger. MEN nå når jeg nå først har fått lasta ned, laget domene og startet å skrive mine første innlegg tror jeg dette kan gå bra. For de som fulgte Brit puslerier blir nok Brit Strikkenerd ganske likt, men tiden har endret seg siden den bloggen var i sine beste år, Strikking blitt bedre, Lille Prinsen er blitt stor, aktiviteten på gården har endret seg og jeg har blitt over 10 år eldre siden bloggen startet i 2009. Så derfor velkommen inn til min verden med bilder og ord fra dagene mine og med små tanker om livet. Det kjennes fint å avslutte dette raret året 2020 med ny start via ny blogg!
Du kan være med å støtte vårt VillUll prosjekt og min Youtube kanal ved å bli Patreon medlem. Gå inn på lenken over så kan du lese mer om hva det innebærer.
Ved å gå inn på lenken over kan du støtte vårt prosjekt med å kjøpe en virituell kaffekopp. Det hjelper på porto ved gaver og støtte til prosjektene jeg jobber med via youtube og VillUll prosjekter
Siste kommentarer