Villull og Nerklubben gård

Kategori: mat

Hjort på en mandag

Når man er heldig og har fryseren full av deilige råvarer og en bonusfridag på nyåret, kan man rett og slett lage søndagsmiddag på en mandag.
Dette er det nærmeste jeg kjenner meg som godseier når jegeren kommer med sin hjortelott etter å skutt dyr fra vår eiendom.
Å lage stek er igrunnen veldig enkelt.
Man starter med salte og pepre den godt før en steker den i gryte med smør
Deretter legger den i ildsfast form . Jeg hadde i gulrøtter, purre og løk, deretter kokende vann til den dekte halve steken og inn i ovnen på 125 grader. Jeg snudde den ca hver 30 min og etter ca 2 timer la jeg den inn i folie og lot den hvile i ca 20 min.

Fantastisk mørt og godt kjøtt

Som tilbehør har valgte jeg rosenkål, brokkoli og gulrøtter.
Blir glad av denne sterke grønn fargen!

På min spis deg fri reise er mitt nyttårs mål og forske mer på matretter som alle kan ha glede av å spise. Jeg har nye muligheter nå i min vedlikeholdsdans der jeg har fått Poteter, ris og andre kornsorter som tillegg samt frukt. Jeg vil vise at det er stor matglede å leve videre uten sukker og mel i matretter og at det er utallige muligheter å lage gode, fantastiske, og helt enkle måltider uten disse to ingrediensene.

Mangfoldet i en sekk med gulrøtter!

Jeg digger når man kan gjøre gode byttehandler!!
For eksempel når vi før jul lånte ut saueklippesaksa til Ullgris bøndene på Svellingen som også tilfeldigvis er Gulrøtter bønder og fikk tilbake en flott sekk med minst 5 kg gulrøtter !
Det var som en skattejakt å åpne denne gulrot sekken, der den ene individuelle gulrota etter den andre ble trukket opp! Disse to vant prisen som de mest perfekte, en ying og yang, en dame og herre, en feminin og en maskulin .Kroppsformen lignet mistenkelig på husets bondepar, bonden som er såpass hjulbeint og bondekona som har såpass gode hofteformer!!
Vi har ikke hatt hjerte til å spise akkurat disse to enda!
Resten av sekken er blitt tømt til gode formål i jula, to store kålrotstapper for 8 stk!

Og selvsagt favoritt suppa over alle supper, Roedes Gulrot og ingefærsuppe. Den slår aldri feil her i huset, alle elsker den i vår familien.
Jeg lager den ut fra basis av Roede sin oppskrift med litt variasjon. Jeg bruker adskillig mer ingefær og har litt mer potet fordi vi ligger den litt tykk. Du finner basis oppskriften her : https://www.roede.com/oppskrifter/gulrot-og-ingefaersuppe og min som er til ca 6-8 personer

  • 2 ss olje
  • 2 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 10 -12stk gulrot
  • 4-6 ss revet ingefær
  • 20 dl grønnsaksbuljong, ferdigblandet
  • 6 -8stk potet, spørs hvor tykk du vil ha suppa
  •  6 stk stilker stangselleri
  • 2 ss sitronsaft
  • Smak til med salt og pepper

Tusen takk kjære Svanhild for den perfekte byttegave!!

© 2024 Brit Strikkenerd

Tema av Anders NorénOpp ↑